Saturday, April 16, 2016

DIRECT AND INDIRECT QUESTIONS

DIRECT AND INDIRECT QUIZ


1-10 STATMENT

1.       I begin to understand the concept of  art.
A.     He asked me that he begin to understand the concept of  art.
B.     He wanted to know if he begin to understand the concept of  art.
C.     He said that he begin to understand the concept of  art.
D.     He said that I begin to understand the concept of  art.
Answer : C

2.      Your brother has just left.
A.     He told me that your brother had just left.
B.     He told me that my brother has just left.
C.     He told me that my brother had just left.
D.     He told he that my brother had just left
Answer : C

3.      We have been here for a mounth.
A.     They said they had been there for a mounth.
B.     They said they had been here for a mounth.
C.     They said we had been there for a mounth.
D.     They said they has been here for a mounth.
Answer : A

4.      Shopping is my favorite hobby.
A.     Septi said that window-shopping is her favorite hobby
B.     Septi said that if window-shopping was my favorite hobby
C.     Septi said that window-shopping was my favorite hobby.
D.     Septi said that window-shopping was her favorite hobby.
Answer : D
5.      Roman had been living in London before he moved to Munich.
A.     He said said that Roman have live in London before she moved to Munich.
B.     He said that Roman had been living in London before she moved to Munich.
C.     He say that Roman has been living in Londong before she moved to Munich.
D.     He saying Roman had been living in London before she moved to Munich.
Answer : B

6.      My name is Jhon.
A.     He said his name is Jhon.
B.     He said he name is Jhon.
C.     He say that he name is Jhon.
D.     He said my name is Jhon.
Answer : A

7.       I have been travelling around the world for over Ten years.
A.     Grandpa said he had been travelling around the world for over three years.
B.     Grandpa said he was travel around the world for over three years.
C.     Grandpa said he have been travel around the world for over three years.
D.     Grandpa said he is travelling around the world for over three years.
Answer : A

8.      This is the shoes which I bought yesterday.
A.     He said that was the shoes which he had been bought the day before.
B.     He said that was the shoes which I bought the day before.
C.     He said that the shoes was which he had buy the day before.
D.     He said that was the shoes which I had been bought the day before.
Answer : A

9.      I eat some beef burger yesterday.
A.     Jean said that she have eat some beef burgers the day before.
B.     Jean said that she has ate some beef burgers the day before.
C.   Jean said that she had been eaten some beef burgers the day before.
D.  Jean said that she had been eat some beef burgers yesterday.  ( Answer : C)
10.  The sun rises in the east and sets in the west.
A.     He said that the sun rose in the east and sets in the west.
B.     He said that the sun rises in the east and sets in the west.
C.     He asked if the sun rises in the east and sets in the west.
D.     He said that the sun rise in the east and set in the west.
Answer : B

11-20 QUESTION
11.  “Did they eat out together yesterday?
A.     He asked me if they had eaten out together the day before.
B.     He asked me if they has eaten out together the day before.
C.     He asked me if they had eaten out together yesterday.
D.     He asked me if the is eaten out together yesterday.
Answer : A

12.  “Can I borrow your pencil for a moment?”
A.     She asked me whether she can borrow my pencil for a moment.
B.     She asked me if she can borrow my pencil for a moment.
C.     She asked me whether she could borrow my pencil for a moment.
D.     She asked me whether how could borrow my pencil for a moment.
Answer : C

13.  Who is hiding under the bed?
A.     Mom wanted to know who was hiding under the bed.
B.     Mom wanted to hiding under the bed.
C.     Mom said she was hiding under the bed.
D.     Mom wanted to know why was hiding under the bed.
Answer : A

14.  “Why are you staring at my feet?”
A.     He asked her why she is staring at his feet.
B.     He asked her why was she staring at his feet.

C.     He asked her why she was staring at his feet.
D.     He asking her why she was staring at his feet.
Answer : C

15.  “What’s your passion?”
A.     She wanted to know what is my passion.
B.     She wanted to know what was my passion.
C.     She wanted to know what my passion was.
D.     She wanted to know what she passion was.
Answer : C

16.  Who is hiding under the bed?
A.     Mom wanted to hiding under the bed.
B.     Mom wanted to know who was hiding under the bed.
C.     Mom wanted to know why was hiding under the bed.
D.     Mom said she was hiding under the bed.
Answer : B

17.  . They asks him,“Can you help us?”.
Change into the form of indirect speech!
...................................................................

Answer : They asks him if/whether he can help them

18.  “Who is sitting beside Tina?”
Change into the form of indirect speech!
..................................................................

Answer : They asks him if/whether he can help them

19.  (..… )car do you think is overpriced? this car.
Answer : Which

20.  (..…)is going to pick you up tomorrow morning?

Answer : Who


21-30  IMPERATIVE

2  21.  She said, “clean the table!”
She said to clean the table

    22.  “Watch TV!”
He told me to watch TV
2  
2   23. The teachers said, “Don’t be late!”
The teachers told me not to be late


     
     24.  He said to his servant, “Go away at once!”
He ordered his servant to go away at once


25.  “Spend money wisely!”, said mom.
Mom told me to be wise to spend money



26.  “don’t tell someone!”
She told me don’t tell someone
2    
      
      27.  She said, “clean the table!”
She said to clean the table
2
       
      28.  She said “ clean my car”
She said to clean the his car


29.  "I am reading a book"
He explained that he was reading a book



30.  "We were living in Paris"

They told me that they had been living in Paris.





Reference :

http://www.wordsmile.com/soal-reported-speech-pilihan-ganda-jawabannya
http://esl.about.com/library/quiz/blgrquiz_reported1.htm
http://strataway10.blogspot.co.id/2015/03/soal-latihan-dan-kunci-jawaban.html
http://www.wordsmile.com/contoh-soal-yes-no-question-jawabannya
http://www.kuliahbahasainggris.com/english-grammar-direct-speech-dan-indirect-speech/

No comments:

Post a Comment